Verwoest Huis op Noord

Verwoest Huis op Noord

Nieuws
Door: Petra Starink | 08-04-2014

Architectonische ingrepen staan centraal in de tijdelijke installatie ‘Verwoest Huis op Noord’ van Marjan Teeuwen. De installatie is gebouwd in 14 portiekwoningen van een gesloopt wooncomplex van Woningstichting Rochdale in Amsterdam Noord.

In het ‘Verwoest Huis op Noord’ zijn vloeren scheef gezet of verzakt, zijn wanden er deels uitgeslagen, en vallen vloeren loodrecht naar beneden. De stapelingen die alle wanden bedekken hebben uitgesproken vormen. Alles staat én is scheef. Na afloop van de expositie worden ook de resterende 14 woningen gesloopt en start Rochdale met de bouw van 80 nieuwe eengezinswoningen. Later worden daar nog 40 appartementen voor sociale huur aan toegevoegd.

De installatie van Marjan Teeuwen is te zien in de Wieringerwaardstraat 50 – 55 in Amsterdam Noord. Elke zaterdag- en zondagmiddag tussen 12.00 – 17.00 uur is het huis te bezoeken.
Bezoekers worden in kleine groepen rondgeleid. Een toegangskaartje kost € 2,-. Het ‘Verwoest Huis op Noord’ is open tot en met 15 juni 2014.

Meer informatie over het Verwoest Huis op Noord is te vinden op www.waterlandpleinbuurt.nl/verwoesthuis

Beeld: Marjan Teeuwen

Bekijk hier de video 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.