Vier jonge architectenbureaus in finale Next Step Award

Nieuws

Vier jonge architectenbureaus in finale Next Step Award

Door: Petra Starink | 23-09-2019

De vier jonge architectenbureaus, Atelier van Berlo, Beta-office for architecture and the city, Overtreders W en Urban Heroes zijn in de strijd voor de Next Step Award 2019. De vakjury koos de finalisten uit negen bureaus die waren doorgedrongen tot de Next Step Ahead Group. De prijs bestaat uit 10.000 euro en een ontwerpopdracht van Synchroon. De winnaar wordt op 14 november tijdens de BNA Architectendag in Utrecht bekend gemaakt.  

Jong toptalent

In september bezocht de vakjury van het BNA Synchroon Next Step Program de negen bureaus. De jury koos voor een opmerkelijke selectie van jong toptalent. Onder leiding van voorzitter Do Janne Vermeulen (Team V Architectuur) beoordeelde het creatief leiderschap, de strategische (ondernemers-)visie van de bureaus en de mate waarin de jonge bureaus toe waren aan een cruciale ‘next step’ in hun professionele ontwikkeling.

Tomeloos ambitieus

In tegenstelling tot de voorgaande winnaars Space Encounters (2017) en Civic Architects (2018) zijn de nu gekozen finalisten nog net wat minder ver in de ontwikkeling van hun bureau. Juryvoorzitter Do Janne Vermeulen: “Een paar finalisten zijn ‘fresh out of school’-architecten die desondanks al aan bijzonder werk bezig zijn, vooral omdat ze tomeloos ambitieus zijn en daarnaast wind in de rug hebben door de gunstige economische situatie. Ze lijken zelfs al voldoende opdrachten in hun portfolio te hebben om snel door te kunnen groeien.”

Atelier van berlo

Atelier Van Berlo presenteerde een heldere visie, weet als jong bureau de juiste partners te betrekken en realiseert overtuigende ontwerpen. Van Berlo is in Nederland en daarbuiten aan het werk en toont zich zowel nuchter als ondernemend, maar schuwt ook grote projecten niet.

Beta – office for architecture and the city

Beta – office for architecture and the city is een gedreven bureau dat de jury met een heldere analyse en strategie overtuigde van haar ondernemerschap en visie. Het kantoor toont zich pragmatisch en richt zich nadrukkelijk op onderzoek en realisatie. De architecten zijn professionele denkers met een gelaagde en uitstekend beredeneerde strategie voor hun bureau en hun acquisitie.

Overtreders W

Overtreders W doorbreken met hun projecten op baanbrekende wijze de traditionele bouwkolom door hun visie op huur en gebruik van materialen en circulariteit. Dit bureau realiseert inspirerende ontwerpen en treedt daarnaast op als proces coördinator en productontwikkelaar; hun inspirerende omgang met bijvoorbeeld plastic afval is van hoge maatschappelijke relevantie.

Urban Echoes

Urban Echoes maakt bijzonder werk dat zowel op alle schaalniveaus consistent is als ook maatschappelijk relevant. Het bureau brengt op bijzondere en sensitieve wijze product- en textielontwikkeling samen met architectuur en toont bijzondere projecten in uitvoering. Hoge ambitie en aandacht voor ruimtelijk en materiaal onderzoek leiden tot gebouwen van hoge kwaliteit.

Meer informatie over het Next Step Program is hier te vinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.