Vierde editie van Materials in teken van metaal

Vierde editie van Materials in teken van metaal

Nieuws
Door: Petra Starink | 21-08-2012

Bkkc het Brabants kenniscentrumkunst en cultuur organiseert de vierde editie van Material dat in het teken staat van metaal. Bkkc is te gast op 12 september bij VPT Versteeg in Heusden. Architecten, opdrachtgevers, aannemers en VPT vormen samen “the creative minds in metal”.

In de hedendaagse architectuur zijn ideeën en wensen onbegrensd. Creatieve geesten passen verschillend gekleurde metalen toe, in opmerkelijke formaten en structuren, in elk mogelijke toepassing. VPT kan daarbij de perfecte partner zijn: creatief en technisch deskundigheid met professionele projectbegeleiding. VPT Versteeg uit Heusden bewerkt metaal voor op gevels van gebouwen en heeft als specialisme allerhande complexe panelen in staal of aluminium waarmee woningen, bedrijfspanden, overheidsgebouwen en geluidsschermen bedekt worden. Het bedrijf opent zijn deuren voor geïnteresseerden tijdens deze editie van Materials.

Naast binnenkijken bij VPT heeft bkkc partijen uitgenodigd die laten zien hoe ze,  ieder op eigen wijze, metalen toepassen. Hil Driessen en Toon van Deijne ontwierpen een circa 70 meter lange wand van geperforeerd cortenstaal bij de ingang van Chemelot Campus in Geleen. Joost van Bleiswijk brengt verwarring met zijn project Heavy Metal, vindt nieuwe verbindingswijzen met No Screw No Glue en licht de landschapsprotheses toe die hij in opdracht van Stichting kunst aan de A50 en bkkc voor de Nieuwe Arcadische Route (NAR) samen met Kiki van Eijk ontwierp.

Voor meer informatie kijk op de website van bkkc

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.