Vijf architecten in strijd verbouwing Lakenhal

Vijf architecten in strijd verbouwing Lakenhal

Nieuws
Door: Petra Starink | 10-07-2013

Gemeente Leiden en Museum De Lakenhal hebben vijf architecten uitgekozen om de strijd aan te gaan voor de verbouwing en restauratie van Museum De Lakenhal.

De vijf geselecteerde architectencombinaties zijn: SeARCH.nl, Van Hoogevest/UN Studio, Happel Cornelisse Verhoeven BV in combinatie met Julian Harrap Architects en K. van Velsen. De vijfde, 51N4E, uit België in samenwerking met Vis Restauratie Architecten. Er was veel interesse voor de klus; 47 architectenbureaus van over de hele wereld schreven zich in.

De vijf architecten presenteren begin september een visie en een plan van aanpak. Op basis daarvan stelt de selectiecommissie dit najaar één van de architecten voor aan het college van B & W. De architect heeft vervolgens naar verwachting enkele maanden nodig om zijn visie om te zetten in een eerste ruimtelijk ontwerp.

Restauratie en uitbreiding

In de periode 2015–2017 zal restauratie en uitbreiding plaatsvinden, waarmee Museum De Lakenhal haar positie als onderscheidend 21e eeuws museum voor kunst, kunstnijverheid en geschiedenis van de stad Leiden verder zal verstevigen. Naast de restauratie van het rijksmonument de ‘Laecken-Halle’ uit 1641 en de daarachter gelegen schilderijenzalen, wordt een nieuwe ruimte voor wisselende tentoonstellingen gebouwd. De publieksvoorzieningen in het museum worden verbeterd door realisatie van een nieuw entreegebied, een publiekszaal en museumhoreca.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.