Vijf architecten voor Kenniscluster Arnhem

Vijf architecten voor Kenniscluster Arnhem

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 27-04-2009

Voor de bouw van het Kenniscluster in Arnhem zijn uit veertig aanmeldingen vijf architecten aangewezen die een architectonische visie gaan ontwikkelen. Half juni zullen de visies worden gepresenteerd en de selectiecommissie zal eind juni één architect voordragen aan het college van B&W.

Het Kenniscluster zal worden gebouwd in het Rijnbooggebied, tussen de Oude en Nieuwe Oeverstraat, en gaat in 2013 open. Het wordt de huisvesting van Het Domein van kunst en cultuur, de bibliotheek, Gelders Archief, Historisch Museum Arnhem, Volksuniversiteit en de kunst- en cultuuropleiding van Rijn IJssel.

Stedenbouwkundige bijdrage
De vijf aangewezen architecten zijn Claus en Kaan, Jo Coenen, Diederendirrix, Neutelings Riedijk en Venhoeven CS en ze zijn geselecteerd door middel van een Europese aanbestedingsprocedure.

Bij de gunning, in juni, worden de visies van de architecten beoordeeld op onder andere de stedenbouwkundige bijdrage die het Kenniscluster levert aan de stad, de multifunctionele ruimte-indeling voor de zes gebruikers van het gebouw, de aansluiting van het Kenniscluster op de directe omgeving, de benutting van de specifieke locatie, het uitnodigende karakter van het ex- en interieur van het gebouw, duurzaamheid van het gebouw en de aanpak van de verkeersstromen in en rond het gebouw.

Expositie
Vanaf 16 juni vindt er in de bibliotheek een openbare expositie plaats van de visies van de architecten. Iedereen kan er dan kennis van nemen. Alle betrokkenen: gemeenteraadsleden, medewerkers van de kennisinstellingen, ondernemers en bewoners van het gebied en anderen kunnen hun reactie geven.

Daarna brengt de selectiecommissie haar advies uit. Naar verwachting begint eind augustus het ontwerpproces, dat door een ontwerpteam van adviseurs wordt begeleid.

Architectuur.nl plaatste al eerder:
Arnhem selecteert architect Kenniscluster

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.