Vijf architecten voor ontwerp raadhuis Oost Gelre

Vijf architecten voor ontwerp raadhuis Oost Gelre

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 12-02-2009

Vijf architecten zijn gekozen om een ontwerpschets te maken voor het nieuwe gemeentehuis van Oost Gelre. De vijf geselecteerde bureaus zijn: AGS Architecten & Planners (Heerlen/Arnhem), Alberts, Van Huut & Partners (Haarlem), Atelier PRO Architecten (Den Haag), Inbo (Rijswijk) en Kraaijvanger Urbis (R’dam).

Ontwerpschets
Burgemeester Henk Heijman: “116 geïnteresseerden hebben de selectieleidraad opgevraagd en 24 architecten hebben zich ingeschreven. Daaruit heeft een selectiecommissie, waarin onder meer wethouder Bonsen, projectleider Oude Vrielink en de burgemeester zitting hadden, vijf architecten gekozen. Zij gaan nu een ontwerpschets maken, waarin ook wordt gekeken naar de omgeving van de plek waar het gemeentehuis komt. En ze zullen bij het ontwerp ook inzoomen op het karakter van de gemeente.”

De ontwerpen worden begin april gepresenteerd aan een commissie waarin naast het college ook vertegenwoordigers van de raadsfracties zitten. Het college kiest de architect. De gemeenteraad kiest uiteindelijk welk ontwerp het wordt.

Bron: Gelderlander.nl

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.