Vijf architectenbureaus voor Collectiegebouw

Nieuws

Vijf architectenbureaus voor Collectiegebouw

Door: Petra Starink | 30-10-2013

Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam krijgt een Collectiegebouw waar bezoekers kunnen kijken hoe de kunstschatten worden bewaard. Vijf architectenbureaus hebben schetsontwerpen gemaakt voor een gebouw van 14.000 vierkante meter.

De vijf architecten die werden geselecteerd zijn: Architectenbureau Koen van Velsen, de Zwitserse Harry Gugger Studio in combinatie met Barcode Architects, MVRDV, Neutelings Riedijk Architecten en NIO architecten in combinatie met het Chinese MAD architects & Okra landschapsarchitecten.

Naast de museale opslag van kunstobjecten, moet het Collectiegebouw ruimte bieden aan een expertisecentrum voor beheer en behoud van kunstwerken, een educatieruimte en andere publieksruimten. In oktober en november geven diverse betrokken partijen hun op- en aanmerkingen op de ontwerpen. Een beoordelingscommissie van experts maakt vervolgens eind november op basis van vooraf vastgestelde criteria de definitieve keuze voor één ontwerp. Eind 2014 neemt de gemeenteraad het definitieve besluit tot realisatie van het gebouw.

Museum Boijmans Van Beuningen, de gemeente Rotterdam en Stichting De Verre Bergen werken samen aan een nieuw te bouwen Collectiegebouw in het Museumpark. Het nieuwe gebouw is nodig omdat de huidige depots van het museum niet meer voldoen aan de moderne eisen en regelmatig te kampen hebben met wateroverlast.

De ontwerpen zijn tot en met 2 maart 2014 te zien in Museum Boijmans Van Beuningen.
Voor meer informatie over de vijf ontwerpen kijk op www.rotterdam.nl/collectiegebouw

Bron en foto’s: Rotterdam.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.