Vijf architectenbureaus voor Kunstencluster Arnhem

Vijf architectenbureaus voor Kunstencluster Arnhem

Nieuws
Door: Petra Starink | 18-12-2013

Vijf architectenbureaus zijn geselecteerd om hun visie voor het Kunstencluster in Arnhem verder uit te werken. Architectuurstudio HH samen met SO-IL (Verenigde Staten) en ABT, Bjarke Ingels Group (Denemarken) met Allard Architecture, Kengo Kuma & Associates (Japan), NL Architects en Office for Metropolitan Architecture (OMA).

De vijf bureaus zijn gekozen uit 44 inzendingen.De planning is dat de vijf bureaus in februari 2014 hun visies tentoonstellen in Rozet in Arnhem ontworpen door Neutelings Riedijk.

Het Kunstencluster wordt in 2018 het gezamenlijke onderkomen van Museum Arnhem en Focus Filmtheater Arnhem. De geplande plek is op de hoek van de Rijnkade, Nieuwstraat, Weerdjesstraat. Het nieuwe gebouw maakt deel uit van het Rijnboogproject.

De vijf architecten krijgen ook inspiratie mee van de Arnhemmers. In het inspiratieboek dat sinds begin december op internet beschikbaar is, zijn meer dan 30 ideeen binnengekomen.  De architecten wordt gevraagd zich te laten inspireren door deze ideeen bij het uitwerken van hun visie op het gebouw.

Jury

De vijf bureaus zijn geselecteerd door een jury bestaande uit: Maarten Kloos (voorzitter) Hedwig Saam (directeur gemeentemusea Arnhem), Henk Bitter (directeur Focus Filmtheater Arnhem), Wim Korvinus, (beeldend kunstenaar), Johan Idema (schrijver van het boek ‘Beyond the black box and the white cube’) Bert Dirrix (architect en lid kwaliteitsteam Rijnboog)Gijs Frencken (stedenbouwkundige gemeente Arnhem).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.