Vijf architectuur- en designevenementen

Evenementen, Nieuws

Vijf architectuur- en designevenementen

Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-01-2022

Dezeen Events Guide biedt een overzicht van architectuur- en designevenementen over de hele wereld. Ook voor januari heeft de organisatie er weer vijf op een rijtje gezet; van het enige designfilmfestival in Egypte tot aan de 2022-editie van de Oslo Design Fair.

Urban Visions: Sustainable Communities

In het Xintai Warehouse in Shanghai is tot 18 januari een overzichtstentoonstelling te bezoeken waarin meer dan vijf decennia werk van Foster + Partners in kaart wordt gebracht. Het gaat om zowel internationale als lokale projecten zoals het Bund Finance Centre. De tentoonstelling verzamelt modellen, video’s en foto’s om de wijze waarop het bedrijf duurzaamheid benadert te illustreren. Deze omvat een verscheidenheid aan niveaus; van industriële ontwerpprojecten tot masterplannen van volledige steden.

Consumentenelektronicabeurs (CES)

Ook de belangrijkste technologiebeurs ter wereld – CES van 5 – 8 januari – kan interessant zijn voor de architectenbranche. Koolstofarm transport houdt bijvoorbeeld verband met materiaalkeuze binnen een ontwerp. Daarnaast is een nieuw programma gewijd aan de opkomst van de ‘digitale activa-industrie’ tentoonstellingen. Deze omvatten virtuele kunstwerken ondersteund door niet-fungible tokens (NFT’s).

Peter Cook – City Landscapes

Het Louisiana Museum of Modern Art in de buurt van Kopenhagen organiseert van 21 januari tot 8 mei een tentoonstelling van tekeningen en collages van Peter Cook. Hij is de oprichter van Archigram. De tentoonstelling zal zijn bijdragen aan het architecturale discours sinds het begin van zijn carrière in de jaren zestig in kaart brengen. Zo zijn bijvoorbeeld verschillende baanbrekende concepten te zien; bijvoorbeeld de Instant City, die ’s nachts kan worden opgezet, en de Plug-In City gemaakt van geprefabriceerde capsulehuizen.

Oslo Design Fair 2022

Als vierde noemt de Dezeen Events Guide de 2022-editie van de Oslo Design Fair in het conferentiecentrum Norges Varemesse in Lillestrøm. De beurs toont van 26 tot 28 januari designproducten uit de hele wereld met zalen gewijd aan interieurontwerp, ambacht en mode, eten en huis- en tuinontwerp.

Film My Design festival Egypte

Meer dan 30 vertoningen, talks en Q&A’s zijn gepland als onderdeel van het Film My Design-festival in Caïro. Het festival is volgens de organisatoren het ‘eerste en enige designfilmfestival’ in de regio Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA) . Een deel van het programma zal zich richten op lokale verhalen, waaronder vier nieuwe samenwerkingen tussen opkomende Egyptische filmmakers en ontwerpers, evenals de bekroonde korte film The White Hell, die de werkomstandigheden in de kalksteengroeven van El Minya documenteert. Een andere sectie, genaamd Design Across Borders, zal een samengestelde selectie van designfilms van over de hele wereld tonen, waaronder een eerbetoon aan Dieter Rams en een kijkje achter de schermen van Christo’s kunstwerk Floating Piers.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.