Vijf Nederlandse architecten genomineerd voor Brick Award 2020

Nieuws

Vijf Nederlandse architecten genomineerd voor Brick Award 2020

Door: Petra Starink | 29-06-2020

Voor de 9e keer reikt Wienerberger de tweejaarlijkse Brick Award, de internationale prestigieuze prijs voor keramische architectuurprojecten uit. Vijf Nederlandse architecten zijn genomineerd in drie categorieën.

Genomineerden architecten en projecten

In de categorie Working together bevinden zich twee Nederlandse genomineerden: de renovatie van de Grofsmederij Rotterdam van Architektenkombinatie Bos Hofman en het nieuwe Stadsarchief Delft van Office Winhov & Gottlieb Paludan Architects. In de categorie Living together zijn ook twee projecten van eigen bodem genomineerd: de nieuwbouw eengezinswoning in Almere Tiny Towers van House of Architects en nieuwbouw meergezinswoningen Spijkerkwartier van Atelier Kempe Thill. De vijfde nominatie in de Brick Award categorie Sharing public spaces, is de bibliotheek Utopia van de Academie voor Podiumkunsten in het Belgische Aalst van KAAN Architecten.

Projecten voor de Brick Award 2020 worden door architecten, architectuurcritici en architectuurjournalisten ingediend. In totaal zijn er zes prijzen; naast de vijf per categorie is er ook een overall prijs. Het totale prijzengeld bedraagt bijna 30.000 euro. Een onafhankelijke internationale jury kiest de winnaars die in het najaar 2020 worden bekendgemaakt tijdens een online event.

Lees ook:

Boek Brick

Het overzicht van de 50 genomineerden is samen met vijf essays van internationale auteurs te vinden in het boek Brick20. Een van de essays wordt geschreven door Job Floris, architect en mede-oprichter van Monadnock. Zijn bureau won in 2018 de prijs met het Atlas Huis in de categorie Feeling at home.

Kijk hier voor meer informatie over de Brick Award

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.