Vijf Nominaties Gemma Smid Architectuurprijs

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

Vijf Nominaties Gemma Smid Architectuurprijs

Door: Redactie ArchitectuurNL | 02-06-2022

Vijf bijzondere gebouwen uit Zoetermeer maken dit jaar kans op de Gemma Smid Architectuurprijs en Publieksprijs 2022. De architectuurprijs is voor het meest aansprekende ontwerp, dat in de afgelopen twee jaar is gebouwd in Zoetermeer. De prijs wordt al voor de negende keer uitgereikt.

De vijf genomineerde gebouwen zijn:

Vakjury

De onafhankelijke vakjury bepaalt welke architect de Gemma Smid Architectuurprijs krijgt. De jury bestaat uit Brechje Pronk (Architect, gemeente Rotterdam), Ronald Knappers (VVKH architecten en stadsbouwmeester Zoetermeer) en Sabine Geerlings (Sabine Geerlings Landschapsarchitectuur).

Stemmen voor de publieksprijs

Naast de vakprijs wordt er een publieksprijs uitgereikt. Het gebouw met de meeste stemmen van het publiek krijgt de eretitel Gemma Smid Publieksprijs 2022. Stemmen kan tot zaterdag 18 juni, via https://www.architectuurpuntzoetermeer.nl/architectuurprijs/.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Dag van de Architectuur op zaterdag 18 juni, in Club Entree. De prijs is genoemd naar oud-wethouder wonen Gemma Smid-Marsman, door haar inzet voor de architectuur in Zoetermeer.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.