Vijf nominaties Vredeman de Vries Prijs

Vijf nominaties Vredeman de Vries Prijs

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 07-11-2008

Voor de Vredeman de Vries Prijs voor Architectuur van de provincie Fryslân heeft de jury vijf projecten genomineerd. Er waren 69 inzendingen. De architectuurprijs wordt uitgereikt als erkenning voor het resultaat van een geslaagde samenwerking tussen een opdrachtgever en een ontwerper. Daarbij staan het ontwerpproces, de toegevoegde waarde en relevantie voor de samenleving centraal.

Zowel geregistreerde als niet-geregistreerde architecten konden dit jaar in aanmerking komen voor deze prijs. De prijswinnaar wordt op 22 november bekend gemaakt. De provincie wil met deze prijs de belangstelling voor architectuur bij een breed publiek vergroten. De prijs is daarnaast bedoeld om de architectonische kwaliteit van bouwwerken te bevorderen.

De genomineerde projecten zijn:

 • Nieuwbouw kantoor Noordwest Friesland, Sint Annaparochie; GDA Architecten bv bna, Burdaard; opdrachtgever: Wonen Noordwest Friesland, Sint Annaparochie.
 • Nieuwbouw zomerwoning, Oost-Vlieland; Jelle de Jong Architekten BNA, Lemmer; opdrachtgever: F. de Lang en J. Vierstra, Dronrijp.
 • Sterk Bedrijf, magazijn met kantoor, kunsthal en winkel, Gorredijk; Architectuurbureau Sluijmer & Van Leeuwen, Utrecht; opdrachtgever: Steven Sterk Holding BV, Gorredijk.
 • Restauratie en overkapping Broerekerk, Bolsward; Jelle de Jong Architekten BNA, Lemmer; opdrachtgever: Gemeente Bolsward, Bolsward.
 • Bedieningsgebouw Prinses Margrietkanaal, Skûlenboarch; Architektenburo irs. Vegter b.i., Leeuwarden; opdrachtgever: provincie Fryslân.
 • Prijsuitreiking
  Op zaterdag 22 november 2008 maakt mevrouw Jannewietske de Vries, gedeputeerde provincie Fryslân, de prijswinnaars bekend in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Het team, bestaande uit de ontwerper en opdrachtgever van het winnende project, ontvangt een bedrag van € 5.000 en een oorkonde. De overige genomineerden ontvangen € 500 per nominatie. In samenwerking met de Leeuwarder Courant wordt tevens de Leeuwarder Courant Publieksprijs uitgereikt. Op 7 november verschijnen 16 projecten uit de eerste selectieronde in de Leeuwarder Courant, waaruit het lezerspubliek een keuze kan maken. De publieksprijs wordt ook op 22 november uitgereikt.

  Zie ook
  Bedieningsgebouw Skûlenboarch      

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

  Schrijf een reactie

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.