Villa 1 wint AM NAi Prijs 2008

Villa 1 wint AM NAi Prijs 2008

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 08-11-2008

Villa 1 op de Veluwe ontworpen door Powerhouse Company is bekroond met de AM NAi Prijs 2008. De prijs, een geldbedrag van 10.000 euro, is vanavond in het NAi uitgereikt door Mariet Schoenmakers, directeur AM Concepts.

De juryleden Mariet Schoenmakers (directeur AM Concepts), Tracy Metz (schrijver en journalist bij NRC), Jeroen van Schooten (voorzitter van de BNA en architect bij bureau Meyer en van Schooten), Jacob van Rijs (architect bij bureau MVRDV) en Ole Bouman (directeur NAi) waren het snel over de winnaar eens: “Schoonheid is in de architectuur meestal een betrekkelijk begrip. Maar af en toe komt het voor dat die schoonheid zo overweldigend is, dat je er wel voor door de knieën moet gaan. Bij Villa 1 van Powerhouse Company is dat het geval.”

Juryrapport
De jury is van mening dat de villa al bij oplevering als een klassieker kan worden beschouwd. De jury is erg onder de indruk van de architectonische kwaliteit die ontwerper Nanne de Ru bij zijn eerste gerealiseerde bouwwerk tot stand heeft gebracht. Hij is erin geslaagd het zichtbare plezier dat hij bij het ontwerpen moet hebben gehad in de architectuur tot uitdrukking te laten komen.

Architectuur.nl plaatste al eerder:
Winnaar AM NAi Prijs zaterdag bekend
Villa 1 wint Dutch Design Award

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.