Villa rond brouwerij

Villa rond brouwerij

Nieuws
Door: Petra Starink | 16-01-2013

De villa Hoensbroek van dreessen architecten lijkt op het eerste zicht een volledige nieuwbouwwoning. Maar achter de gevel schuilt veel meer.

In de villa is de voormalige brouwerij te vinden van het kasteel van Hoensbroek. Deze oude brouwerij dateert maar liefs van het jaar 1300. Er werd gekozen om de brouwerij te behouden. Het oude restant bestaat uit twee verdiepingen met binnenin prachtige stenen kruisgewelven. Als gevelbekleding werd voor een gevel in Argentis gekozen, een lichtgrijze gevelsteen.

In het nieuwe gedeelte zijn de plafonds opgetrokken met nieuwe bakstenen. Op deze manier refereren dreessen architecten naar de oude bakstenen gewelven van de brouwerij.

De plafonds zijn gemaakt met E-Brick. De architect vond dit systeem de meest geschikte oplossing. Met E-Brick combineer je immers een goede isolatie met een mooie bakstenen bekleding. De isolatiepanelen zijn licht in gewicht en makkelijk te bevestigen. Een ander voordeel is dat dezelfde gevelsteen gebruikt is op de E-Brick panelen, weliswaar in de vorm van  steenstrippen. Je hebt zo de indruk dat de traditionele baksteen voor de gevel gewoon doorloopt in de plafonds.

Dreessen architecten slaagden erin om het oude en nieuwe gedeelte met elkaar te verenigen. Het mooie van het project is dat de nieuwe villa het oude blokje volledig omringt. Elke ruimte omvat wel een gedeelte van de oude brouwerij.

Bron en foto’s: dreessen architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.