Publieksprijs Hilversumse Architectuurprijs voor Villa Trompenberg

Publieksprijs Hilversumse Architectuurprijs voor Villa Trompenberg

Nieuws
Door: Petra Starink | 10-04-2017

Architectenbureau MT heeft de publieksprijs gewonnen voor Villa Trompenberg in Hilversum. De woning staat in een oudere wijk met vrijstaande woningen, omringd door veel groen. Op deze plek stond een kleine, oude woning. Na de sloop van deze woning is binnen de bouwenveloppe van de oude woning een nieuwe woning door bureau MT ontworpen met een compleet ander karakter maar wel met respect voor de ruimtelijke kwaliteiten van het beschermde stadsgezicht: een vrijstaande woning in het groen. De woning is sterk tuingericht, waarbij veel aandacht is besteed aan een vloeiende overgang tussen binnen en buiten. Op 1 van de hoeken is een uit de hoek schuivende pui opgenomen, zo ontstaat het gevoel dat je bijna inde tuin zit te eten.

Daglichttoetreding

In het ontwerp is wat betreft indeling en daglichttoetreding veel aandacht besteed aan de mogelijkheid om kunst aan de muren te hangen. Met name in de entreehal spoelt het licht via een vide spectaculair de woning binnen. In de technische uitwerking is veel aandacht besteed aan energiezuinigheid en duurzaamheid door hoge isolatiewaarden, drievoudige beglazing, een zonneboiler en pv panelen. De constructie van de woning bestaat uit een staalframesysteem: een bouwsysteem dat grotendeels geprefabriceerd wordt en op de bouw ‘droog’ gemonteerd wordt, waardoor de herbruikbaarheid van de toegepaste materialen groot is.

Juryprijs

De juryprijs ging naar Studioninedots voor het hoofdkantoor van de Alliantie. De prijzen voor de Hilversumse Architectuurprijs werden donderdagavond 6 april 2017 uitgereikt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.