Vincenth Schreurs wint Architectuur Prijs Achterhoek

Vincenth Schreurs wint Architectuur Prijs Achterhoek

Actualiteiten, Nieuws
Door: Petra Starink | 11-11-2015

Bedrijfswoning Winterswijk Vincent SchreursDe Bedrijfswoning Winterswijk van architect Vincenth Schreurs (Architectenbureau Vincenth Schreurs BNA /Aalten) is de winnaar geworden van de Architectuur Prijs Achterhoek 2015. De publieksprijs ging naar het Tankstation Brand Oil in Zutphen van architect Frank Vijftigschild (Maas architecten /Lochem).

Bedrijfswoning Winterswijk

Midden in de bossen van de Bekendelle staat het landgoed Vriezenhuis.Dit is deels getransformeerd tot een hotel en appartementen. Vincenth Schreurs heeft voor de plek op de overgang tussen boomgaard en bos een ontwerp gemaakt voor een woonhuis. De locatie is de basis geweest voor het ontwerp, één deel van het huis ligt in het bos en het tweede deel ligt als een ingetogen volume langs de bosrand. Met respect voor het bestaande landgoed en de locatie is een eigentijdse bedrijfswoning ontworpen. Het sluit aan bij het tijdspad van bebouwing sinds de 18e eeuw. Een houten volume met de entree, stil en vol eenvoud aan het bospad. Aan de bosrand vervolgens een eigentijds stalen volume van staal en glas wat ook in ieder seizoen wegvalt tegen de bosrand.

De jury typeert het ontwerp als ‘uitzonderlijke architectuur, die zich bijzonder eigenzinnig én dienstwillig voegt naar het landgoed waartoe het behoort’. Op 7 november reikte voorzitter Nout Wellink de prijs uit aan de winnaars. Nout Wellink wordt volgend jaar opgevolgd door Annemarie Jorritsma.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.