Vincent van Rossem geeft gastcollege op vakbeurs Monument

Nieuws

Vincent van Rossem geeft gastcollege op vakbeurs Monument

Door: Petra Starink | 29-04-2019

Van 14 t/m 16 mei 2019 wordt in de Brabanthallen de Monumentenbeurs gehouden. Architectuurhistoricus, Monumentenexpert en emeritus hoogleraar Vincent van Rossem geeft op 15 mei een college over het belang van monumentenzorg voor de stedenbouwkundige kwaliteiten van onze steden.

Wat doen we met verouderde gebouwen?

In aanloop naar de beurs gevraagd naar de belangrijkste actuele kwestie in monumentenland, zegt hij: “De belangrijkste actuele kwestie is (eigenlijk zoals altijd) wat doen we met verouderde gebouwen? Kerkgebouwen die leeg komen. Bedrijfsgebouwen, waaronder ook boerderijen. Verouderde scholen. Kantoorgebouwen. Gaan we die allemaal afbreken? Of moeten we die allemaal op de monumentenlijst plaatsen, met alle problemen van dien? Slopen is slecht voor het milieu en leidt vaak tot verarming in de gebouwde omgeving. Door nog wat zorgvuldiger te renoveren kunnen we de vaak draconische eisen van de monumentenzorg ontlopen.”

Monument – gratis toegankelijk bij voorinschrijving –in de Brabanthallen in Den Bosch wordt tegelijkertijd met de vakbeurs Renovatie gehouden.
Bekijk hier het gehele kennisprogramma van Monument.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.