Virtueel en in 3D door toekomstig huis

Nieuws

Virtueel en in 3D door toekomstig huis

Door: Petra Starink | 05-04-2016

In de wijk Welgelegen in Utrecht bouwt J.P. van Eesteren een gevarieerd aanbod aan woningen genaamd De Wij. Het ontwerp van de woningen is van EGM Architecten bv, Theo Verburg Architecten, TOBA architecten en ingenieurs en Inbo architecten. Uniek is dat de kopers online bouwtekeningen, offertes en foto’s kunnen bekijken. Door een BIM –viewer te downloaden kan er virtueel en in 3D door het toekomstige huis worden gelopen.

Iedere koper ontvangt van J.P. van Eesteren een e-mailadres, waarmee de kopers inloggen op de online omgeving. Van alle 30 nieuwe eengezinswoningen en twee-onder-een-kapwoningen is een 3D-model ontwikkeld, waarin kopers met een app rond kunnen lopen. In een vernieuwde versie die binnenkort uitgebracht wordt, zijn ook de persoonlijke aanpassingen en voorkeuren van de kopers (de koperkeuze-opties) doorgevoerd. Kopers zien precies hoe hun huis eruit komt te zien. Alle bouwinformatie wordt gedigitaliseerd en beschikbaar gemaakt voor de bewoners.

Flexibel en dynamisch werken

Pelle van Oost, werkvoorbereider bij J.P. van Eesteren: “Als utiliteitsbouwer hebben we ruime ervaring op technisch hoogstaande projecten. De expertise die we daaruit opdoen, kunnen we inzetten in de woningbouw. Daardoor kunnen we ook in deze tak van sport net zo flexibel en dynamisch werken en zorgen we voor meer openheid en transparantie richting kopers.

BIM

BIM is bij het project De Wij leidend. Bij de werkvoorbereiding wordt het model gebruikt voor controle en ter ondersteuning om de werkzaamheden aan de werknemers toe te lichten.  Omdat ook de toeleveranciers en onderaannemers in BIM werken, ontstaat er een overkoepelend 3D-model waarin alle acties al op voorhand afgestemd worden.

Wonen in De Wij

In het plan De Wij worden 45 startersappartementen gebouwd, 12 patiobungalows, 20 grote eengezinswoningen, 10 twee-onder-een-kapwoningen en 4 stadsvilla’s / vrije kavels. De oplevering van het totale project vindt plaats medio 2018.

Meer informatie over wonen in De Wij

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.