Visies op Basic Instincts

Visies op Basic Instincts

Nieuws
Door: Petra Starink | 05-06-2012

Het Nederlands instituut voor Design en Mode (Premsela) presenteert samen met het Museum voor Moderne Kunst Arnhem de modetentoonstelling Basic Instincts.

Sterke persoonlijke visie

De tentoonstelling Basic Instincts draait om vijf modeontwerpers die beeldbepalend zijn voor de Nederlandse mode van nu: Iris van Herpen, Oda Pausma , Monique van Heist, Klavers van Engelen en Anne de Grijff. Naast het werk van de ontwerpers worden objecten, foto’s en schaalmodellen van productontwerpers, fotografen en architecten tentoongesteld. De ontwerpers werken allemaal vanuit een sterke persoonlijke visie die zich van tekentafel tot het eindproduct staande houdt. De tentoonstelling laat de unieke Nederlandse modecultuur zien door deze visies te verbeelden in zes bonte landschappen.

Kleurrijke en ispirerende belevenis

Een spiegelpaleis, upside-down bioscoop en opblaasbare muur maken de tentoonstelling in de Arnhemse Eusebiuskerk tot een kleurrijke en inspirerende belevenis. In ieder landschap speelt één van de modeontwerpers de hoofdrol en staat één thema centraal.De landschappen vormen driedimensionale moodboards die allerlei overeenkomsten tussen de verschillende ontwerpdisciplines tonen.

De  tentoonstelling Basic Instincts is te zien in de Eusebiuskerk in Arnhem tot en met 29 juli. De tentoonstelling was eerder te zien in het cultuurcentrum Villa Elisabeth in Berlijn. Behalve in Arnhem zal de expositie nergens anders in Nederland te zien zijn.

Foto: De installatie van Oda Pausma lijkt met de tientallen gootsteenstoppers op een stekelig landschap

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.