Vmbo-meisjes bij Architectenbureau Courage

Vmbo-meisjes bij Architectenbureau Courage

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 23-04-2009

Architectenbureau Courage in Apeldoorn was deze week het toneel voor een groep vmbo-meisjes die een certificaat uitgereikt kregen. In het traject ‘Vmbo-mbo-brug’ kregen deze meisjes uit de derde klas van de vmbo theoretische leerweg de kans zich actief te oriënteren op techniek en ict.

Zij hebben verschillende opleidingen van ROC Aventus en beroepen bij bedrijven in de regio leren kennen, waaronder architectenbureau Courage. Daarbij hebben zij ook kennisgemaakt met mbo-studentes en vakvrouwen in techniek en ict.

Functionele ontwerpen
Christa Courage: “Het is erg leuk om deze meisjes te laten zien wat er met een opleiding bouw allemaal mogelijk is. Tijdens het bezoek laten we ze een indeling maken van onze woning. Alleen de buitenwanden zijn op tekening gegeven. Aan de hand van een aantal vragen leren ze de techniek achter het ontwerp begrijpen. Dit leverde onverwachte en tegelijkertijd heel functionele ontwerpen op.

Ik schep er plezier in dat wij op zo’n manier kunnen meehelpen om het beeld dat de meisjes van bouw hadden voordat ze langskwamen (vaak niet meer dan ‘metselen en timmeren’) bij te stellen!”

Opleiding
De Vmbo-mbo-brug is een aantal jaren geleden opgezet door VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, vanwege de ondervertegenwoordiging van meisjes in de sector techniek in het vmbo en in technische opleidingen in het mbo.

De Vmbo-mbo-brug wordt dit schooljaar uitgevoerd in de regio’s Apeldoorn, Den Haag, Hilversum, Zeeland, Nijmegen, Alkmaar en Utrecht. In Apeldoorn werd het traject afgelopen schooljaar voor de tweede keer uitgevoerd in nauwe samenwerking met het Edison College en ROC Aventus. Ervaringen van deelnemers uit Apeldoorn en andere regio’s zijn te lezen op: www.komopdebrug.nl.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.