Vogelaar weg, Van der Laan volgt haar op

Vogelaar weg, Van der Laan volgt haar op

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 14-11-2008

Ella Vogelaar is afgetreden als minister van Wonen, Wijken en Integratie. De top van de PvdA heeft na crisisberaad het vertrouwen in hun partijgenoot opgezegd. Ze heeft haar aftreden op een ingelaste persconferentie donderdag toegelicht.

Vogelaar werd vooral bekend met haar ‘krachtwijken’, die één van de valkuilen bleek.

Geen draagvlak
Directe aanleiding van het partijberaad was echter Vogelaars plotselinge besluit om criminele Antillianen niet te registreren in een aparte databank.

Maar er waren meer knelpunten: zo kwam het opknappen van de krachtwijken niet van de grond en waren Vogelaars media-optredens omstreden. Bovendien was er binnen haar ministerie geen draagvlak meer voor de minister.

Geen resultaat
‘PvdA-fractieleider Mariëtte Hamer heeft het vertrouwen in mij opgezegd omdat ik op mijn beleidsterreinen onvoldoende resultaten heb behaald,’ zei de minister. ‘Ik herken me niet in die kritiek.’

Vogelaar is het oneens met haar aftreden en is van mening dat er een ‘groeiend vertrouwen’ is in haar wijkenaanpak. Ook hekelt ze het ontbreken van een duidelijke lijn binnen de PvdA wat betreft integratie. ‘Het accent wordt te veel gelegd op de harde aanpak,’ aldus de minister.

Opvolger
De PvdA presenteert vandaag al een opvolger voor Vogelaar. Bronnen binnen de PvdA bevestigden tegenover nieuwsdienst ANP dat Eberhard van der Laan, voormalig fractievoorzitter van de PvdA in Amsterdam, het werk van Vogelaar zal afmaken.

Bron: Elsevier

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.