Vogelbescherming reikt Natuurinclusief Bouwen award uit op Dutch Design Week

Actualiteiten, Nieuws, Prijsvragen

Vogelbescherming reikt Natuurinclusief Bouwen award uit op Dutch Design Week

Door: Redactie ArchitectuurNL | 13-09-2023

De prijsuitreiking van de Award ‘Natuurinclusief Bouwen & Ontwerpen’ van Vogelbescherming Nederland maakt dit jaar deel uit van de Dutch Design Week die van 21 – 29 oktober wordt georganiseerd in Eindhoven. Het toonaangevende evenement biedt de genomineerden van de Award een internationaal podium om zijn project te presenteren. Inschrijven kan tot 1 oktober.

De Award Natuurinclusief Bouwen & Ontwerpen van Vogelbescherming is een prijs voor het meest inspirerende natuurinclusieve project dat aantoonbaar het meest rekening heeft gehouden met de behoeften van alle gebruikers van de stedelijke omgeving: mens én dier. De genomineerden zijn trendsetters, die op vernieuwende wijze zoeken naar manieren om mét de natuur te bouwen zodat het kansen biedt voor de biodiversiteit.

Netwerken en kennis uitwisselen

De Dutch Design Week is het grootste designevenement in Noord-Europa. Jaarlijks trekt het evenement, dat inzet op de stimulering van innovatie en kruisbestuiving, zo’n 350.000 bezoekers; veelal ontwerpers, kunstenaars en andere professionals die inspiratie komen opdoen, netwerken en kennis uitwisselen.

Projectleider Merel Roks: “Voor de genomineerden is dit de kans om hun natuurinclusieve ontwerp onder de aandacht te brengen van een breed publiek van vakgenoten en gelijkgestemden. Bovendien biedt de DDW gelegenheid om ideeën uit te wisselen, samenwerkingsmogelijkheden te verkennen en contacten te leggen voor toekomstige natuurinclusieve projecten.”

Inschrijven

De DDW vindt plaats van 21 tot 29 oktober in Eindhoven. De Award-uitreiking zal op de middag van 26 oktober plaatsvinden in Plug-in City in Eindhoven en wordt bepaald door een vakjury die bestaat uit Daan Bruggink (ORGA Architect), Saskia van Stein (IABR), Deborah Post (Honey Highway) en Marco Matheeuwsen (Woningcorporatie Casade). Inschrijven voor de Award is mogelijk tot 1 oktober.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.