Vogelhuisjes gemaakt van resthout

Nieuws

Vogelhuisjes gemaakt van resthout

Door: Petra Starink | 22-04-2020

Het Rijssense familiebedrijf WEBO fabriceert houten kozijnen en prefab-elementen. Van overgebleven stukken resthout zijn inmiddels 2.500 vogelhuisjes gemaakt. WEBO vroeg aan de 120 medewerkers wat de firma kan doen voor de maatschappij. Zij droegen tal van creatieve en zinvolle ideeën aan. Vogelhuisjes die helpen bij de bestrijding van de eikenprocessierups kwam als winnaar uit de bus.

Gebruik van resthout

Het is niet alleen een actueel idee, maar ook duurzaam (gebruik van resthout) en sociaal (de huisjes maakt WEBO samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt). De volledige opbrengst gaat naar het Rode kruis om het coronavirus tegen te gaan.

Vogelhuisje tegen de eikenprocessierups

De huisjes zijn op maat gemaakt voor koolmezen. Omdat het binnen WEBO als een serieus project gezien wordt, is er een speciale productielijn opgezet die afgelopen najaar van start ging. Twee ochtenden in de week werken vijf tot zes mensen aan de vogelhuisjes, onder wie drie medewerkers van WEBO. De naaldhouten vogelhuisjes hangen al op veel plekken in Nederland en België, onder meer in bosgebieden en bij scholen.

Coronavirus

De kosten voor het produceren van de pakketjes neemt WEBO voor haar rekening. In ruil daarvoor vraagt de timmerfabriek een kleine financiële bijdrage. Het bedrag gaat volledig naar het Rode Kruis om de wereldwijde verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wie een vogelhuisje wil, kan een mail sturen naar [email protected].

Lees ook:
Checklist Groen Bouwen
Toolbox Natuurinclusief Bouwen gelanceerd

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.