Voor de vorm met Christien Meindertsma

Nieuws

Voor de vorm met Christien Meindertsma

Door: Petra Starink | 24-09-2018

Ontwerpster Christien  Meindertsma gaat op zoek naar het verhaal achter de vorm van gebruiksvoorwerpen die we dagelijks gebruiken. Zij doet dit in een 3-delige NTR tv-serie die vanaf 18 oktober te zien is op NPO2 om 21.25.

Christien Meindertsma duikt in de vorm

Ontwerpster Christien Meindertsma zoekt uit waarom het wijnglas, de fiets en kamerplanten de vorm hebben die ze hebben. Na het kijken van de serie ga je anders tegen de voorwerpen aankijken. Wie kijkt en zoekt, vindt achter elke vorm een verhaal. Ze kijkt ook bij elk voorwerp naar de toekomst. Staan er nog vernieuwingen op stapel of is het uitontwikkeld?

In aflevering 1 op 18 oktober duikt Christien in de geschiedenis van het wijnglas. Ze komt er op het Italiaanse eiland Murano achter dat de steel van het wijnglas in eerste instantie geen gebruiksfunctie had, en ooit is voortgekomen uit de strijd van de lokale glasblazers om de beste te zijn. In een volgende aflevering verdiept Christien zich in de oorsprong en ontwikkeling van de fiets. In het buitenland wordt Nederland als een fietsland gezien, maar hoe Nederlands is onze fiets eigenlijk?
Voor de vorm. Elke donderdag van 18 oktober t/m 6 december 2018 om 21.25 op NPO2.

Flax Chair

Christien Meindertsma (1980) won in 2016 met de Flax Chair, een stoel gemaakt van vlas  de Dutch Design Award, ook won zij de Future Award voor het meest belovende ontwerp van de toekomst. Op dit moment is er in het Vitra Design Museum in Weil am Rhein t/m 20 januari 2019 de tentoonstelling Christien Meindertsma: Beyond the Surface te zien.

Fotografie: NTR

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.