Voorbeeldprojecten met duurzaam hout gezocht

Nieuws

Voorbeeldprojecten met duurzaam hout gezocht

Door: Petra Starink | 24-09-2019

Het Convenant Bevorderen Duurzaam Bosbeheer is op zoek naar voorbeeldprojecten waarbij gecertificeerd hout is toegepast. De voorkeur gaat uit naar projecten die in 2019 in uitvoering zijn en in de loop van 2020 worden afgerond. Er worden projecten gezocht in meerdere sectoren (woningbouwprojecten, GWW, meubel, gemeentelijke bouwprojecten).

Duurzaam hout

Met het gebruik van duurzaam geproduceerd hout red je levens. Deze boodschap moet bij veel meer mensen tussen de oren komen te zitten, aldus de convenantpartners. Het behoud van bos en het gebruik van hout draagt bij aan de klimaatdoelstellingen en de internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO) risico’s zijn aanzienlijk beperkt wanneer het om hout uit gecertificeerd bos gaat.

Voorbeeldprojecten

Ondanks de vele campagnes en artikelen over dit onderwerp, is duurzaam geproduceerd hout nog niet altijd de norm. Om daar verandering in te brengen, willen de convenantpartners aan de hand van een aantal voorbeeldprojecten laten zien wat de positieve impact is van de keuze voor gecertificeerd hout in projecten.

Het convenantteam verzamelt deze ‘best practices’ om daarmee actief artikelen in vakmedia en pers te publiceren. Daarin wordt de uitvoering van het project besproken rondom het toepassen van duurzaam geproduceerd hout: was het een logische keuze? Was het makkelijk verkrijgbaar? Hoe is het proces intern verlopen? Welke uitdagingen waren er rondom het duurzaam geproduceerde hout?

Aan de hand van praktijkverhalen van opdrachtgevers en leveranciers wordt aangetoond waar partijen tegenaan lopen, maar dat het wél kan. Daarnaast is te zien welke positieve milieu-impact het heeft als er gekozen wordt voor duurzaam geproduceerd hout.

Aanmelden van projecten

Het Convenant Bevorderen Duurzaam Bosbeheer is een samenwerkingsverband tussen 23 partijen (diverse hout gerelateerde brancheverenigingen, vakbonden, maatschappelijke organisaties en de overheid). Voorbeeldprojecten kunnen worden ingestuurd t/m 20 oktober naar [email protected].

Foto: Petra Starink-Het Eemhuis Amersfoort

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.