Voorbereidingen voor Kunstencluster gaan door

Voorbereidingen voor Kunstencluster gaan door

Nieuws
Door: Petra Starink | 14-01-2014

Maandagavond 13 januari  werden tijdens een extra raadsvergadering 4 moties verworpen over de komst van het Kunstencluster aan de Rijnkade in Arnhem. In het gebouw komen het Museum voor Moderne Kunst en het Focus Filmtheater. Inmiddels zijn vijf architectenbureaus geselecteerd om hun visie voor het Kunstencluster verder uit te werken.

Architecten enthousiast

De vijf architectenbureau”s zijn Architectuurstudio HH samen met SO-IL (Verenigde Staten) en ABT, Bjarke Ingels Group (Denemarken) met Allard Architecture, Kengo Kuma & Associates (Japan), NL Architects en Office for Metropolitan Architecture (OMA). Afgevaardigden van de vijf architectenbureaus zijn vorige  week allemaal in Arnhem op bezoek geweest. Zij hebben een rondleiding gehad door het gebied de Rijnboog. Tijdens hun bezoek is verteld dat het Kunstencluster op losse schroeven staat. Bij de architecten is geen enkele  twijfel ontstaan, zij gaan allen enthousiast door met een ontwerp voor het Kunstencluster.

Bouwplannen

De extra raadsvergadering was een initiatief van onder meer de fracties van de SP en D66, omdat er geen draagvlak meer zou zijn voor het bouwplan. De SP vond dat de voorbereidingen gestaakt moesten worden. Het  standpunt van de twee partijen kreeg veel kritiek vanuit de rest van de raad. De ondernemersorganisaties in Arnhem voerden aan het begin van de avond actie voor de komst van het kunstencluster. In een protestmars liepen zij naar de raadszaal en vroegen het woord tijdens de vergadering.

Lees ook:
Vijf architectenbureaus voor kunstencluster Arnhem
Arnhemmers denken mee over kunstencluster

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.