Voorkeur ontwerp raadhuis Westland uitgelekt

Voorkeur ontwerp raadhuis Westland uitgelekt

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 21-04-2009

Het ontwerp van Cepezed voor het nieuwe gemeentehuis van Westland wordt intern beschouwd als de mooiste. Dat meldt het Algemeen Dagblad, die een geheime rapportage in handen heeft gekregen. Het ontwerp van Cepezed zou met kop en schouders boven de andere drie ontwerpen die in de race zijn, uitsteken.

Het architectenbureau, die in zijn vormgeving opvalt door de vier halve cirkels, heeft een dikke acht (8,3) gekregen. Dat is de gemiddelde score van de rapportcijfers die een commissie van het ambtelijk apparaat en de gemeentepolitiek heeft gegeven.

Uitgesproken
Beide, zo blijkt uit de geheime rapportage, kiezen heel nadrukkelijk voor het ontwerp van het Delftse architectenbureau. Daarbij is de politiek nog meer uitgesproken voorstander van deze architectuur dan de ambtenaren. De zes afgevaardigden van de gemeenteraad hebben Cepezed zelfs meermaals met een 9 beloond, terwijl de bijdrage van de Architecten Cie en EGM soms is afgedaan met een 3 of een 4. Ook de vertegenwoordigers van het ambtelijk apparaat komen gemiddeld niet tot een voldoende voor de andere drie, waartoe ook Inbo behoort.

De tussenstand op het punt van architectuur is nu dat Cepezed leidt met een cijfer van 8,3. Inbo (5,9), de Architecten Cie (5,4) en EGM (5,1) volgen op afstand. Hierbij moet nog de keuze van de Westlandse bevolking worden opgeteld. De burgers hebben tot maandag de gelegenheid cijfers aan de vier ontwerpen te geven.

Beoordeling
Hoewel Cepezed op dit punt een ruime voorsprong heeft genomen op zijn concurrenten, is hiermee geenszins gezegd dat dit bureau de uiteindelijke winnaar wordt. De vormgeving is één van de acht criteria – wel de enige waarop de burger invloed heeft. De bureaus worden verder onder meer beoordeeld op bouwkosten, duurzaamheid en inpasbaarheid in de omgeving.

Het winnende bureau krijgt een jaar de tijd om, in dezelfde stijl, een definitief ontwerp te maken.

Bron: Algemeen Dagblad

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.