Voorkom legionella met hygiënespoeling

Nieuws, Producten

Voorkom legionella met hygiënespoeling

Door: Redactie ArchitectuurNL | 07-02-2022

TECE levert eenvoudige oplossingen die stilstaand water en legionella in drinkwaterinstallaties voorkomen. Een van deze oplossingen is de hygiënespoeling, die is geïntegreerd in het wc-inbouwreservoir. De hygiënespoeling van TECE voldoet aan de vereiste wetgeving en is bekroond met de German Design Award 2021; mede dankzij de eenvoudige bediening met een slimme app.

Voorkom legionella met de slimme hygiënespoeling van TECE

TECE levert hygiënespoelingen voor zowel koud- en warmwater installaties, als voor koudwater-installaties. De hygiënespoelingen kunnen overal worden toegepast en zijn bij uitstek geschikt voor gebouwen of delen van gebouwen die niet regelmatig in gebruik zijn. Bijvoorbeeld verzorgingstehuizen, scholen, winkels, hotels, sportgebouwen en andere seizoengebonden faciliteiten.

In deze gebouwen kan drinkwater een langere tijd stil komen te staan, waardoor bacteriën en legionella de kans krijgen zich te ontwikkelen. De hygiënespoeling voor drinkwaterinstallaties voorkomt stagnatie en biedt het volledige scala aan functies: het programmeren van de exacte spoelvolumes, specifieke spoelprogramma’s zoals „Interval“ en “Weekdag“, de protocolfunctie en integratie in het gebouwbeheersysteem. Met de hygiënespoeling kan de installateur de gebouwexploitant ontzorgen door een veilige werking van de drinkwaterinstallatie te garanderen, ook bij langere stilstand.

TECE hygiënespoeling
TECE Smart Control

Eenvoudig beheer via een app

Via de app TECEsmartcontrol zijn de spoelprogramma’s eenvoudig te programmeren of aan te passen. Daarnaast biedt de app een automatische protocolfunctie voor het aantonen van het beoogde gebruik van de drinkwaterinstallatie conform de plicht inzake de openbare veiligheid volgens VDI/DVGW 6023. De app slaat alle spoelingen op en documenteert de huidige instellingen van het spoelprogramma. Het protocol kan eenvoudig via de app worden opgeroepen en in pdf-formaat worden geëxporteerd.

TECE hygiënespoeling
TECE reservoir met German Design Award

Winnaar German Design Award 2021

De nieuwe hygiënespoeling van TECE overtuigde de jury van de Duitse Raad voor Vormgeving, die de innovatieve oplossing van TECE bekroonde met de German Design Award 2021. Als winnaar in de categorie “Excellent Product Design – Bath and Wellness“.

Drinkwaterhygiëne ook voor bestaande gebouwen

Voor het achteraf inbouwen van een hygiënespoeling in bestaande gebouwen biedt TECE de elektronische bedieningsplaat TECEsolid. De bedieningsplaat is met zijn robuuste roestvaststalen front zeer geschikt voor openbare ruimtes. Ook hier vindt het programmeren en loggen plaats via de app TECEsmartcontrol, waarmee verschillende vooraf gedefinieerde spoelintervallen zijn in te stellen. De elektronische bedieningsplaat TECEsolid met hygiënespoeling is ook verkrijgbaar voor urinoirs.

Informatie: https://go.tece.com/drinkwaterhygiene

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.