Voorlopig ontwerp Amphion goedgekeurd

Voorlopig ontwerp Amphion goedgekeurd

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 06-06-2007

Het voorlopige ontwerp voor de Doetinchemse Schouwburg Amphion van Mecanoo Architecten is deze week goedgekeurd.

De nieuwe schouwburg komt te liggen in ’t Loo-kwartier, een nieuwe wijk ten noordoosten van het centrum. Volgens schouwburgdirecteur Henk Raben komt het ontwerp volledig tegemoet aan het zware programma van eisen.

Eenvoudig concept
Het concept is eenvoudig: een natuurstenen rechthoekig gebouw met rondom horizontale insnijdingen, die zicht bieden op de kleurrijke en uitnodigende theaterfoyer. Bij de entree is de insnijding groot, waardoor binnen en buiten in elkaar overlopen en het entreeplein onderdeel wordt van de schouwburg.

Een rode loper verleidt de bezoekers om de schouwburg binnen te treden via een monumentale trap, die naar de ruime, opgetilde foyer rondom de theaterzalen leidt en naar het theatercafé. Hier bevinden zich ook de toegangen tot de theaterzalen. De technische ruimtes liggen onder de foyer, evenals de inpandige expeditieruimte voor laden en lossen. Hiermee wordt niet alleen geluidsoverlast voor de buurt voorkomen, maar zijn ook de beide toneelvloeren aan weerszijden van de laad- en losruimte snel te bereiken.

Hoefijzervormige zaal
Schouwburg Amphion krijgt een hoefijzervormige zaal met 825 stoelen en een multifunctionele zaal met 300 stoelen, ruime foyers en een theatercafé. In 2008 start de bouw. In 2009 opent het nieuwe theater haar deuren voor het publiek.

Bron: Mecanoo Architecten

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.