Voormalig klooster wordt bloedbank

Voormalig klooster wordt bloedbank

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-07-2008

Onlangs is de bouw van het Gezondheidscentrum in het monumentale voormalige klooster op de St. Jozeflocatie van het Deventer Ziekenhuis gestart. Dit heeft het Deventer Ziekenhuis woensdag bekendgemaakt. Het ziekenhuis besloot het voormalige klooster te behouden en te herbestemmen tot Gezondheidscentrum.

Op dit moment wordt een oud verpleeggebouw gesloopt en een nieuw deel gebouwd voor de bloedbank. Het overgrote deel van het klooster blijft echter behouden; slechts aan de binnenkant vinden er aanpassingen plaats. Het gebouwencomplex wordt technisch hoogwaardig en architectonisch bijzonder opgeknapt. Hiervoor ligt het ontwerp in handen van bureau One Architecture uit Amsterdam. De kunstenaar Berend Strik is gevraagd om ornamenten in het beton en nieuwe glas-in-lood ramen te ontwerpen.

In augustus verhuist het Deventer Ziekenhuis naar de Rielerenk. De locaties St. Geertruiden en St. Jozef worden dan herontwikkeld. Het pand moet in het najaar onderdak bieden aan de huisartsen, een apotheek, de bloedbank, het priklab van het ziekenhuis en andere zorgverleners. Hiermee komt er in de stad één adres waar Deventenaren voor (bijna) alle eenvoudige gezondheidsvragen en –handelingen terechtkunnen.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.