Voormalige kazerne nu multifunctioneel

Voormalige kazerne nu multifunctioneel

Nieuws
Door: Margriet Brus | 28-05-2014

Op het terrein van de voormalige Menno van Coehoornkazerne in de Arnhemse wijk Klarendal heeft De Zwarte Hond een multifunctionele accommodatie (MFA) gerealiseerd. De MFA biedt onderdak aan een consultatiebureau, kinderdagverblijf, basisschool, buurtwinkel, buurthuis, danszaal, kickboxschool, sportzaal en diverse bedrijfs- en kantoorruimtes. Architect Bart van Kampen: “De manschappen van de infanterie hebben plaatsgemaakt voor buurtbewoners van alle leeftijden die spelen, leren en recreëren op en rond de voormalige appelplaats.”

Multifunctionele straat

Bij het transformatieproces zijn de verschillende gebruikers vanaf het begin betrokken. Hierdoor zijn alle wensen en eisen op een slimme manier met elkaar verbonden en geïntegreerd. Het hart van het gebouw wordt gevormd door een multifunctionele ‘straat’, waaraan de verschillende gebruikers zijn gevestigd. Zij gebruiken de straat allemaal op hun eigen manier. Van Kampen: “Per gebruiker zijn er minder vierkante meters, maar per gebruiker zijn evident meer gebruiksmogelijkheden.”

Metamorfose

De wijk Klarendal, waar de MFA zich bevindt, heeft de laatste jaren een ware metamorfose ondergaan. Gemeente, bewoners en de woningcorporatie besloten enkele jaren gelden om de modesector te gebruiken om de wijk er weer bovenop te helpen. De wijk won vorig jaar de Gouden Piramide en het gebied is nu een echte trekpleister.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.