Vooroorlogse gevel voor Oude Luxor Theater

Nieuws

Vooroorlogse gevel voor Oude Luxor Theater

Door: Petra Starink | 05-05-2014

De gevel van het Oude Luxor Theater in Rotterdam wordt teruggebracht in de oorspronkelijke staat. De foyer wordt ruimer en er komt een theatercafé. De theaterzaal blijft intact.

In 1917 werd het Oude Luxor Theater aan de Kruiskade in Rotterdam geopend. Het ontwerp was van architect P.Vermaas. Het Luxor-Palast in art-decostijl had een zaal met 1600 zitplaatsen. Het tijdens het bombardement gespaard gebleven Luxor werd na de oorlog een begrip als theater voor musicals en kleinkunst.

Begin jaren zeventig vond een grondige verbouwing plaats en was er weinig meer over van het gebouw van vroeger. Tussen 1972 en 1974 werd het interieur van het theater in typische jaren zeventig-stijl verbouwd door Carel Wirtz. Aan de buitenkant verdween de klassieke gevel en van het oorspronkelijke filmtheater is de ‘lichttoren’ verdwenen. In het nieuwe ontwerp komen de kwaliteiten van het oorspronkelijke gebouw weer terug. Het Oude Luxor heeft nu 900 stoelen.Het werk aan het theater wordt uitgevoerd door VolkerWessels.
Het theater is tot eind november gesloten. Daarna vindt de oplevering plaats.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.