VORM en Klunder Architecten winnen tender Park Avenue

Nieuws

VORM en Klunder Architecten winnen tender Park Avenue

Door: Petra Starink | 03-04-2018

De gemeente Utrecht heeft VORM met haar inzending Park Avenue als winnaar geselecteerd voor de ontwikkeling voor kavel H2/3 in Leidsche Rijn Centrum. Na eerder met de inzending de Parkwachter de tender voor H1 gewonnen te hebben, gaat VORM  een tweede appartementengebouw aan het Park Leeuwesteyn realiseren. Het ontwerp is van Klunder Architecten.

Gevels bekleed met natuursteen en PV panelen

Park Avenue familie van de Parkwachter ontworpen door Klunder Architecten en heeft een eigen statig en groen gezicht gekregen. De gevels van de 43 appartementen zijn bekleed met natuursteen en subtiele PV-panelen en zijn de buitenruimten direct al van hoogwaardig horizontaal en verticaal groen voorzien.

Ontwerp Park Avenue door Klunder Architecten

Rien de Ruiter van Klunder Architecten: “De penthouses zijn spectaculair vanwege het uitzicht over het park, Leidsche Rijn centrum en de binnenstad, maar ook door de kleurrijke plafonds die van binnen tot buiten doorlopen.” De 43 appartementen zijn ruim en luxe afgewerkt en ontsloten middels portieken. De liften komen direct uit in de appartementen, variërend van 115 tot meer dan 200 vierkante meter met royale balkons op het zuiden. Ondergronds zijn alle bergingen en parkeerplaatsen opgelost. De appartementen op de begane grond hebben een royale verdiepingshoogte van 4,5 tot 6 meter en staan met hun voeten in het park Leeuwesteyn.

Eigen energie opwekken

Doordat het gebouw haar eigen energie opwekt, is het zeer duurzaam met een hoog comfort. Daarnaast maken specifieke voorzieningen zoals de fietsenstalling op de begane grond het aantrekkelijk om de fiets te pakken.

Informatiemarkt

De komende maanden worden gebruikt om het gebouw verder uit te werken en de verkoop voor te bereiden. Naar verwachting wordt de verkoop in de tweede helft van het jaar gestart. VORM is op zaterdag 14 april aanwezig tijdens de Woning en informatiemarkt in het Informatiecentrum Leidsche Rijn, Verlengde Hogeweidebaan 1.

Beeld: VORM

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.