VORM lanceert circulaire woonoplossing

Actualiteiten, Nieuws

VORM lanceert circulaire woonoplossing

Door: Redactie ArchitectuurNL | 21-06-2022

De woningnood in ons land neemt problematische vormen aan. In februari 2022 sloeg BuurtBoost daarom de handen ineen. Samen met BurtonHamfelt Urban Architecture, houtfabriek DAT Bouwsystemen, Smart2Prefab, scale-up Solarix en The Urban Jungle Project werd een prototype woning ontwikkeld. Deze ‘Optopper’ is geschikt voor het optoppen van bestaand vastgoed en is binnen één dag te installeren op daken van bestaand vastgoed. De oplossing werd gelanceerd door projectontwikkelaar VORM.

De modulaire woonoplossing Optopper is een prefab volwaardig woonappartement. Hij is ontwikkeld als flexibel woonproduct, voor toepassing in grote aantallen, voor diverse doelgroepen en volgens een standaard methodiek. Een oplossing dus om op een snelle manier meer betaalbare woningen te realiseren die geschikt zijn voor praktisch ieder (naoorlogs) flatgebouw.

Standaardisatie

Het streven van BuurtBoost is maximaal 20 procent maatwerk en 80 procent standaardisatie. De standaardisatie voorziet in een aanzienlijke versnelling in de ontwikkeling en realisatie van betaalbare woningen. Verdichten wordt makkelijk en snel, waardoor woningzoekenden eerder een passende woning hebben

Omdat hij ontwikkeld is in verschillende varianten, is de Optopper geschikt voor verschillende doelgroepen. Hieronder studenten, starters, singles, kleine gezinnen en senioren.

Duurzaam en natuurinclusief

De Optopper is prefab gefabriceerd uit duurzaam geproduceerd hout door DAT Bouwsystemen, de houtfabriek van VORM. De modulaire woningen zijn bij levering voorzien van een prefab badkamer en toilet van Smart2Prefab (een initiatief van VORM). De gevel is volledig voorzien van zonnepanelen van Solarix. The Urban Jungle Project voorziet de Optopper van een groene daktuin, waar plaats is voor vogels, bijen, rupsen en andere insecten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.