VORM ontwikkelt Houtrak Amsterdam

Actualiteiten, Nieuws

VORM ontwikkelt Houtrak Amsterdam

Door: Redactie ArchitectuurNL | 15-02-2022

Projectontwikkelaar VORM won de tender die woningcorporatie Stadgenoot had uitgeschreven voor één van de laatste kavels in de stoere stadswijk Houtrak. De handtekening hiervoor werd gezet op Valentijnsdag 2022.

Houtrak komt te liggen aan de kop van de Oostenburgervaart, tussen het INIT-gebouw en Voormalig Rosa en Rita (VRR). Sander van der Wolf, teamleider en ontwikkelmanager bij VORM: “Nieuw voor Oostenburg is een alzijdig houten gebouw, ontworpen door Marcel Lok Architecten, Workshop Architecten en Flux Landscape Architecture.

De twee stoere panden bieden een mix aan woningtypes in verschillende afmetingen. Zo komen er compacte woon-werk lofts, grotere woningen voor een (jong) gezin en royale penthouses. De laatste beschikken over een gemeenschappelijk binnenhof, gedeelde daktuin en enkele privé-dakterrassen waarmee we contact tussen de mensen willen stimuleren.”

Zelf doen

Bewoners bepalen bij Houtrak zelf hoe zij hun woning indelen en afbouwen. “We leveren de woningen daarom casco op, zodat er ruimte is voor eigen invulling”, zegt Sander van der Wolf. “We gebruiken voor ‘Houtrak’ een modulair bouwsysteem (CD20) dat snel en eenvoudig is te realiseren.”

Oplevering van de cascowoningen vindt uiterlijk plaats in het najaar van 2023, uitgaande van een start bouw in januari 2023.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.