VPRO Tegenlicht zoekt woonpioniers

Nieuws

VPRO Tegenlicht zoekt woonpioniers

Door: Petra Starink | 13-04-2021

In de uitzending ‘Wonen buiten de box’ op 21 maart presenteerde het VPRO programma Tegenlicht een aantal woonpioniers met inspirerende initiatieven en oplossingen om betaalbare woningen te realiseren. In de uitzending werden nog meer woonpioniers gezocht. Inmiddels hebben zich er meer dan 100 aangemeld, maar de VPRO zoekt er nog meer. Tot 14 april kun je jouw idee of oplossing inzenden en maak je kans om de woonpionier van 2021 te worden.

Stemmen voor beste woonidee

Wie draagt bij aan het creëren van 1 miljoen betaalbare, duurzame woonplekken voor 2030 met nieuwe inzichten en/of nieuwe technologie? En wie lobbyt zich suf voor lagere huren of geeft nieuw elan aan de volkshuisvesting van de toekomst? Stemmen voor het beste woonidee of -initiatief kan vanaf woensdag 14 april (aanmelden kan nog tot die tijd) via vpro.nl/pioniers. Zodoende wordt de publiekswinnaar gekozen. Op woensdag 12 mei kiest een vakjury uit de inzendingen de VPRO Tegenlicht woonpionier van 2021 tijdens een feestelijke finale in Pakhuis de Zwijger.
Bekijk hier alle genomineerden.

Vakjury

Zeno Winkels hij is algemeen directeur van de Woonbond.
Desirée Uitzetter is directeur Gebiedsontwikkeling bij projectontwikkelaar BPD en houdt zich bezig met de woonuitdagingen van nu en morgen.
Leo Oorschot Na zijn studie architectuur en urban design aan TU Delft ging hij aan de slag bij verschillende architectenbureaus. Momenteel werkt hij als postdoc bij het ‘1M Homes’-initiatief van TU Delft.
Marja Elsinga is hoogleraar Wonen aan de TU Delft en onderzoekt oplossingen voor huisvestingsproblemen. 

VPRO Tegenlicht zoekt woonpioniers
Het U-vormige M’DAM, een ontwerp van Finch Buildings 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.