VPRO zet jonge ontwerpers in het licht

Nieuws

VPRO zet jonge ontwerpers in het licht

Door: Petra Starink | 26-09-2017

De VPRO zet tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven jonge ontwerpers in de schijnwerpers. Presentator Wilfried de Jong voelt in het vijfdelige tv-programma ‘De toekomstbouwers’ de ontwerpers aan de tand. De show is van 24 tot en met 28 oktober dagelijks te zien op NPO2 om 22.55.

Jonge ontwerpers

In het programma praat Wilfried de Jong met 8 jonge ontwerpers die onze nieuwe wereld vormgeven en werk laten zien tijdens de Dutch Design Week. Deze jonge ontwerpers  hebben revolutionaire ideeën en innovatieve oplossingen voor de toekomst. Soms inspirerend en soms confronterend. Eén ding hebben ze gemeen: ze willen de wereld mooier, beter en gemakkelijker maken. Er zit toekomst-DNA in deze generatie ontwerpers.

Architect Afaina de Jong

In De toekomstbouwers gaat Wilfried de Jong met hen in gesprek. Hoe zien zij de toekomst, welke stempel willen zij daarop drukken, en wat zijn hun drijfveren? In de eerste vier afleveringen worden steeds twee jonge ontwerpers geïntroduceerd. De driekoppige jury onder leiding van Dutch Design Foundation directeur Martijn Paulen kiest per aflevering één finalist. Hij wordt bijgestaan door kunstenaar en filosoof Koert van Mensvoort en architect Afaina de Jong. In de extra lange finale-aflevering op zaterdag 28 oktober wint één van de vier finalisten het VPRO Toekomst Bouwdepot van 10.000 euro.

Op de foto Afaina de Jong. In ArchitectuurNL nummer 4 van 2017 staat een uitgebreid interview met haar.
Foto: Martin Wengelaar

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.