Vriendschap tijdens Amsterdam Light Festival

Vriendschap tijdens Amsterdam Light Festival

Evenementen, Nieuws
Door: Petra Starink | 04-06-2015

Vriendschap tijdens Amsterdam Light FestivalHet licht zien tijdens de donkerste dagen van het jaar? Van 28 november tot en met 17 januari 2016 zijn 35 kunstwerken te zien langs de vaarroute Water Colors tijdens het Amsterdam Light festival in Amsterdam. Het is de vierde editie van het festival.

Thema vriendschap

Met het thema ‘vriendschap’ wil het festival het belang van vriendschap voor iedereen op de wereld benadrukken. De vaarroute Water Colors toont de bezoekers kleurrijke en hedendaagse lichtkunstwerken. De route slingert dwars door de binnenstad van Amsterdam.

Een opvallende inzending is Paths Crossing, ingediend door Ralf Westerhof. Paths Crossing visualiseert paden van mensen die elkaar ontmoeten, bij elkaar blijven of elkaar uit het oog verliezen. De vriendschappen zijn soms kortstondig en intens, dan weer langdurig en sluimerend. Een lichtgevende tijdlijn van 250 meter lang die symbool staat voor onze relaties.

Speciale wandelroute

Naast de vaarroute is er een speciale wandelroute Illuminade, waar interactie met de lichtkunstwerken een belangrijke rol speelt. Een geselecteerd kunstwerk voor de Illuminade is Strangers in the Light van Victor Engbers. Twee 6 meter hoge verkeerslichtfiguren staan tegenover elkaar. Te wachten tot zij de straat over kunnen steken en elkaar eindelijk de hand kunnen schudden.

De jury

De jury van het Amsterdam Light festival bestaat uit: Rogier van der Heide, Paul James, Jeroen Junte, Janet Echelman.

Amsterdam Light Festival

Het festival toont lichtsculpturen en projecties van (inter) nationale kunstenaars in de stad, en brengt licht gedurende de donkerste periode van het jaar.

Programma:
Water Colors, de vaarroute: 28 november 2015-17 januari 2016
Illuminade, de wandelroute: 10 december 2015-3 januari 2016.

Foto: Effervescence van Geraud Périole, Amsterdam Light Festival 2014-2015, foto Janus van den Eijnden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.