Vrije Universiteit wil nieuw complex bouwen

Vrije Universiteit wil nieuw complex bouwen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 11-03-2008

De Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam wil een geheel nieuw complex gaan bouwen. Daartoe moeten de oude universiteitsgebouwen bijna allemaal tegen de vlakte. Een woordvoerster bevestigde maandag een bericht daarover in de Volkskrant.

Het plan is onderdeel van het voornemen aansluiting te vinden bij de Zuidas, het prestigieuze kantoren- en woningbouwproject dat de komende jaren verrijst in het zuiden van de stad. De universiteit, de gemeente en de Zuidas Onderneming tekenden daar afgelopen zomer al een intentieovereenkomst over.

Omgeving
De VU wil dat het nu nog vrij gesloten universiteitscomplex meer onderdeel wordt van de omgeving. Daartoe moeten op het eigen terrein niet alleen onderwijsgebouwen, maar ook theaters, horeca en kantoren komen. Ook de nu nog vrij kleine vestiging van Hogeschool Inholland op het terrein moet flink groter worden.

Het vloeroppervlak van de onderwijs- en onderzoekspanden van de VU zelf bedraagt nu 250.000 vierkante meter. Dat moet 350.000 vierkante meter worden. Hoeveel het project precies gaat kosten, is nog onbekend. Wel is duidelijk dat de universiteit er 500 miljoen euro voor beschikbaar heeft.

Samenwerking
De VU en de Zuidas Onderneming onderhandelen nog over hoe zij de plannen precies gaan uitvoeren. Eind maart moeten ze een samenwerkingsovereenkomst tekenen. De bouw moet over twee jaar beginnen, over vier jaar moeten de eerste panden klaar zijn.

Bron: ANP

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.