VROM onderzoekt ervaringen regelgeving

VROM onderzoekt ervaringen regelgeving

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 21-08-2008

Het Ministerie van VROM wil weten wat de praktijkervaringen zijn met de nieuwe bouwregelgeving. In 2003 is het vernieuwde (‘geconverteerde’) Bouwbesluit in werking getreden, dat bekend staat onder de naam ‘Bouwbesluit 2003’. Sindsdien zijn er nog verschillende wijzigingen in het Bouwbesluit doorgevoerd en van kracht geworden. In 2007 is ook de nieuwe Woningwet in werking getreden. In de toekomst zal er opnieuw een aantal wijzigingen plaatsvinden in zowel Bouwbesluit als Woningwet, onder meer in verband met de invoering van de Omgevingsvergunning.

Doel bereikt?
Het Ministerie van VROM heeft met de wijzigingen van/in het Bouwbesluit en de Woningwet willen bereiken dat de toegankelijkheid, leesbaarheid en hanteerbaarheid van de bouwregelgeving verbetert en wil nu weten of dit doel in de praktijk bereikt is.

Daarom is er een onderzoek gestart naar de ervaringen van mensen die in hun dagelijkse praktijk veel te maken hebben met de bouwregelgeving, dat zal plaatsvinden aan de hand van een enquête. In de toekomst zal de enquête periodiek worden herhaald. Op die manier wordt een geactualiseerd overzicht verkregen van de praktijkervaringen met en meningen over de bouwregelgeving.

Deelname aan het onderzoek
De inhoud van dit onderzoek is in samenwerking met de BNA tot stand gekomen. Het is een verdieping op het dit voorjaar door de BNA gestarte onderzoek naar de kwaliteit van lagere overhouden. BNA-leden die deelnemen het onderzoek, leveren daarmee inzicht in de knelpunten van de bouwregelgeving.

Meer over het onderzoek op de site van de BNA

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.