Wandelen met Escher

Wandelen met Escher

Nieuws
Door: Petra Starink | 08-08-2012

Vanaf 17 augustus presenteert Paleis Soestdijk in Baarn de tentoonstelling ‘Wandelingen in de tijd- Van Italië naar Baarn’ over Maurits Cornelis Escher.  In het voormalige woonhuis van prinses Juliana en prins Bernhard zijn de werken van de Nederlandse kunstenaar te zien.

De tentoonstelling  ‘ Wandelingen  in de tijd – Van Italie naar Baarn’, laten ruim 80 werken uit de meest vruchtbare periodes uit het leven van Escher zien. Escher woonde 13 jaar in Italie en 30 jaar in Baarn. De tentoonstelling weerspiegelt zijn meest productieve periode in Baarn waar hij elke dag minimaal 2 uur wandelde in de bossen van Baarn.

Escher als reisgenoot

Een persoonlijke collectie privéfoto’s maakt het mogelijk relaties te leggen met locaties die een bijzondere inspiratie-bron waren voor M.C. Escher. Bovendien zijn er veel persoonlijke attributen, schetsboeken en brieven te zien. Deze combinatie geeft de bezoekers een intiem kijkje achter de schermen. Aan de hand van persoonlijke citaten, met Escher als reisgenoot, maken bezoekers wandelingen in de tijd. Achtergronden en thema’s die de basis vormen voor zijn spectaculaire oeuvre, springen daarbij duidelijk in het oog. De werken op de tentoonstelling waren niet eerder te zien. Ze zijn afkomstig uit de privécollectie van de M.C. Escher Stichting.

M.C. Escher (1898- 1972) is één van ’s werelds meest beroemde grafici.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.