Wandelroute in teken van architect Cuypers

Wandelroute in teken van architect Cuypers

Nieuws
Door: Petra Starink | 03-08-2011

In de Achterhoek is een speciale wandelroute verschenen waar je kunt kennismaken met de architectuur van Cuypers. Veel Nederlanders zijn bekend met de architectuur van de architect P.J.H. Cuypers, bekend van het Rijksmuseum en het Centraal station in Amsterdam. Dat Cuypers ook veel gebouwen in de provincie ontwierp is menigeen bekend. In het Achterhoeks dorp Vorden staan een aantal gebouwen door hem ontworpen.

Wandelroute

De wandelroute is zo’n 14 kilometer lang en slingert zich door de omgeving van het dorp Vorden. Handig startpunt is de Antonius van Paduakerk in de buurtschap Kranenburg, een klein stukje buiten Vorden. Cuypers ontwierp deze kerk halverwege de 19e eeuw. De kerk was jarenlang in gebruik als klooster maar fungeert nu als Heiligenbeeldenmuseum.

Stijl van Cuypers

Wandelend langs de route is de stijl van de architect al snel te herkennen aan de bij de kerk horende pastorie, verschillende boerderijen, de begraafplaats en kasteel Wientjesvoort. De routefolder gaat uitgebreid in op de Cuypers architectuur en geeft de bezoeker uitleg over de stijlkenmerken van Cuypers.

De routefolder is te verkrijgen bij de VVV in Vorden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.