Wat is het beste Rotterdamse gebouw van 2019?

Nieuws

Wat is het beste Rotterdamse gebouw van 2019?

Door: Petra Starink | 04-11-2019

De Rotterdam Architectuurprijs bekroont jaarlijks het beste gebouw van Rotterdam met een prijs voor het team van opdrachtgever, ontwerper en bouwer. Uit 47 inzendingen heeft de jury een selectie samengesteld van 10 gebouwen. Naast de juryprijs wordt  er ook een publieksprijs uitgereikt. Tot 1 december kan het publiek daarvoor stemmen.

De 10 geselecteerde projecten

Er werden dit jaar 47 projecten ingezonden. Opvallend is het aandeel gebouwtransformaties, dit jaar 60 procent van het totaal aan inzendingen. De vakjury onder leiding van Esther Agricola selecteerde 10 projecten. Het publiek kan nu hierop stemmen via www.rotterdamarchitectuurprijs.nl. Het gebouw met de meeste stemmen wint de publieksprijs.

Slaakhuys
Paradijshof
Gymzaal de Adamshof
Fenix I
Transformatie PTT-gebouw
Penthouse West 399
Lijnbaan 35-43
Buitenplaats Brienenoord
Ruiterbrug
House of Cool

Jury

De jury van 2019 staat onder leiding van Esther Agricola (Directeur Ruimte en Duurzaamheid gemeente Amsterdam) met verder Do Janne Vermeulen (Architect/Directeur Team V Architectuur), Niraj Sewraj (Stadsontwikkelaar bij BPD), Marianne van der Sanden (Architect/Partner, Braaksma & Roos Architectenbureau) en Jan Bruil (Hoofd Ontwikkeling & Realisatie Nederland Bouwinvest).  Zij zullen in de laatste fase van de jurering uit de juryselectie van tien projecten drie nominaties aanwijzen waarvan er uiteindelijk één de juryprijs in de wacht zal slepen.

Rotterdam Architectuurprijs

De Rotterdam Architectuurprijs is een onafhankelijke prijs voor de stad Rotterdam. Het is een initiatief van de Gemeente Rotterdam, georganiseerd door AIR, Architectuurinstituut Rotterdam. De prijs bestaat uit een juryprijs en een publieksprijs en is bestemd voor het team van opdrachtgever, bouwer en architect. Dit jaar beleeft de prijs haar 10e editie.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.