Watertoren Bollenstreek geopend

Actualiteiten, Nieuws, Project kort

Watertoren Bollenstreek geopend

Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-12-2022

In februari 2021 werd de eerste paal geslagen en eind 2022 zijn de bouwwerkzaamheden afgerond. Watertoren Bollenstreek is een inspirerende plek geworden die toegankelijk is om te vergaderen of te flexwerken. Op vrijdag 16 december heeft de burgemeester van Hillegom, Arie van Erk, de watertoren officieel geopend. “De watertoren blijft een prachtige entree voor de Bollenstreek en een baken voor de bollenvelden.”

Watertoren Bollenstreek staat op de grens van Noord- en Zuid-Holland en is al jaren een landmark voor haar omgeving. Vroeger zorgde hij voor de opslag van water en regelde de waterdruk. Na 96 jaar was het echter tijd voor een nieuwe functie van de watertoren. Het krachtige gebouw heeft haar functie verloren en had een nieuwe impuls nodig om van waarde te zijn voor de omgeving.

Vergaderruimtes

En dat is gebeurd. Architect Lars Bouwman realiseerde verschillende vergaderzalen met ieder een eigen thema. Zo kunnen bezoekers zelf bepalen welke ruimte het beste bij de vergadering past. Ook is er in de authentieke ‘Bibliotheek’ ruimte om te werken en geeft de ‘Circulaire Bloeiruimte’ de mogelijkheid om creatieve ideeën te ontwikkelen. Initiatiefnemer Ad Wijnhout: “Watertoren Bollenstreek is een plek voor écht iedereen. Wij geloven in de kracht van verbinding. Ons doel is om mensen, bedrijven en start-ups de inspiratie en energie te geven om ontwikkeling tot bloei te laten komen.”

Watertoren Bollenstreek is ontworpen aan de hand van alle Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (SDG’s). Architect Lars Bouwman: “We kijken continue hoe we de negatieve impact kunnen verkleinen en de positieve impact kunnen vergroten. Daarom hebben alle elementen in en om de watertoren een verhaal om een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Zo is bijvoorbeeld het meubilair gemaakt van gebruikte materialen en vangen wij regenwater op om de toiletten mee door te spoelen.”

Meer bij de watertoren

Gastvrouw Steffanie Wijnhout: “Onze ambitie is om in het voorjaar van 2023 meer mensen de mogelijkheid te geven bij ons langs te komen voor een heerlijke lunch of ambachtelijk kopje koffie vanuit onze barista. Daarnaast organiseren wij in april nog een relatiedag om de opening van de watertoren te vieren. In de watertoren is er nu volop gelegenheid om te vergaderen of werken.”

Fotograaf Henk-Jan Kerkhoff

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.