WaterWeek: van 9 – 13 mei

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

WaterWeek: van 9 – 13 mei

Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-05-2022

De ontwerpopgave rondom ‘water’ is groot. Daarom organiseert de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) van 9 tot 13 mei een WaterWeek om het gesprek hierover verder te brengen. De vier events bieden een gelegenheid om te kijken en luisteren naar een aantal van de ontwerpers die onderzoek en projecten in dit veld combineren. Daarbij komen zowel architectonische en sociale aspecten als politieke en geologische aspecten aan bod.

Water is de primaire bron van leven op aarde maar staat op diverse manieren onder druk. Historisch gezien is de westerse ontwerppraktijk gestoeld op de notie van controle en ratio. Meer recentelijk realiseren we ons dat we moeten ontwerpen met water om het hoofd te bieden aan de onzekerheden als gevolg van de klimaatcrisis. De relatie tussen ondergrondse (water) krachten en bovengrondse verstedelijking of retentie zones neemt daarom een steeds prominentere plek in bij het ontwerpen van onze leefruimte.

Programma

De WaterWeek brengt ontwerpers, stedenbouwkundigen en andere stakeholders met water als kern van hun (onderzoeks)praktijk samen. De vier avonden staan in het teken van ontwerpen met water, per avond gericht op een andere schaal. Het begint bij het binnenstedelijke gebied en gaat via de landelijke schaal naar een historisch perspectief en een meer metaforische benadering van architectuur en water. Per avond zullen drie of vier sprekers het woord krijgen om iets over hun ‘ontwerpen met water’-praktijk te vertellen. Na de lezing volgt een korte paneldiscussie onder leiding van een moderator. Bijwonen kan zowel fysiek op locatie als via livestream.

Door: Internationale Architecture Biënnale Rotterdam (IABR)
Wanneer: 9-13 mei 2022
Waar: Keilezaal, Keilestraat 9, Rotterdam (gratis toegankelijk) / livestream
Aanmelden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.