Webinar: Handvatten voor duurzame woningrenovatie

Nieuws

Webinar: Handvatten voor duurzame woningrenovatie

Door: Redactie ArchitectuurNL | 24-09-2018

Woningcorporaties vragen renovatie-aannemers om te komen met goede en betaalbare oplossingen voor de verduurzaming van hun woningbezit. De aanpak van de gebouwschil is daarin essentieel, evenals de keuze van bijpassende energiezuinige installaties. Maar ook de beïnvloeding van het bewonersgedrag is belangrijk. Voor een geslaagde verduurzaming moeten al deze drie aspecten op orde zijn.

Om renovatie-aannemers te helpen met goede oplossingen te komen, houdt Eisma Bouwmedia in samenwerking met Kingspan Unidek dinsdag 9 oktober een gratis webinar over de do’s and don’ts bij duurzame woningrenovatie. Inschrijven voor het gratis webinar kan hier.

Duurzaam renoveren

Duurzaam renoveren begint bij de schil van de woningen omdat dat het onderdeel is met de langste levensduur. Juist daarin geldt dat halve maatregelen leiden tot kapitaalvernietiging. Ook bij gefaseerde verduurzaming moet elke stap passen in het eindplaatje van energieneutrale woningbouw.

Lastige bouwknopen als nok en dakvoet

Product developer Gerrit Jan Kuiper van Kingspan Unidek zal tijdens het webinar ingaan op deze bouwkundige aspecten. Naast een hoge isolatiewaarde is de luchtdichtheid van groot belang. Dat vereist aandacht voor details, met name voor de lastige bouwknopen als nok en dakvoet en de aansluitingen van het dak op de woningscheidende wand en de kopgevel.

Energiezuinige installatie

Bij de aanpak van de schil hoort een energiezuinige installatie die maximaal is afgestemd op de prestaties van de schil. Jan Willem van de Groep van Factory Zero zal in het webinar de do’s en don’ts hiervan toelichten.

Bewoner centraal

Voor corporaties is een tevreden klant van levensbelang. Een goede duurzame renovatie heeft dus aandacht voor comfort en de kwaliteit van het binnenklimaat. Daarbij is het beloofde lage energieverbruik alleen te garanderen als de bewoner de woning goed gebruikt. Goede bewonerscommunicatie is essentieel om dat andere gebruik te laten landen. Brigitte Berends van Kwartiermakers in de Bouw zal in het webinar ervaringen delen in deze bewonerscommunicatie.

Het webinar ‘Handvatten voor duurzame woningrenovatie’ vindt plaats op dinsdag 9 oktober van 12.30 tot 13.30 uur en is na inschrijving gratis te volgen. Er is tijdens het webinar volop gelegenheid om via een chat uw vragen te stellen.

Sprekers:
Gerrit Jan Kuiper, product developer Kingspan Unidek
Jan Willem van de Groep, Factory Zero
Brigitte Berends, Kwartiermakers in de Bouw

Meer informatie over Bouwwebinars vindt u op www.bouwwebinar.nl

Foto: Son en Breugel, Project Kingspan Unidek. Fotograaf: Sjef Prins – APA Foto

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.