Webinar retentiedaken

Actualiteiten, Lezingen, Nieuws

Webinar retentiedaken

Door: Redactie ArchitectuurNL | 02-11-2023

Op donderdag 23 november organiseert TotaalDakConcept om 10.00 uur een webinar over retentiedaken. Bittere noodzaak of niet?’ De reden om voor dit thema te kiezen hangt samen met de toenemende populariteit van het retentiedak als deeloplossing voor het verwerken van stortbuien die door de klimaatverandering heviger zullen worden.

Het retentiedak is hot. Waarom eigenlijk? Waar heeft het retentiedak zijn toenemende populariteit aan te danken? Eigenlijk is de reden eenvoudig. Vroeger moest het water eigenlijk zo snel mogelijk het dak af. Nu willen we dat water juist vasthouden en geregisseerd afvoeren. We hebben door klimaatverandering namelijk te maken met enorme piekbelastingen. Dit leidt zeker in binnenstedelijke gebieden tot forse problemen. Waar moet dat overvloedige hemelwater naar toe? Hoe zorgen we dat we het riool niet overbelasten en kelders niet onderlopen? En hoe gaan we om met de temperatuurstijging, met de hittestress?

Sprekers

Deze vragen en andere worden beantwoord tijdens het webinar ‘Het retentiedak: bittere noodzaak of niet?’ Eveline Bronsdijk, Nationale Dakenplan en Adviseur duurzaamheid en multifunctionele daken bij de gemeente Rotterdam, gaat in op retentiedaken in breed perspectief, Jeanet Hekhuis, adviseur klimaatadaptie bij de gemeente Utrecht laat zien hoe de gemeente Utrecht deze problematiek het hoofd biedt.

Naast deze beleidsmatige kant gaat Victor Dijkshoorn, landschapsarchitect en CEO van VIC Landscapes, in op de praktische kant. Ofwel, welke oplossingen biedt het retentiedak? Aan het woord ook leden van TotaalDakConcept. Zij laten zien dat samenwerking nodig is om oplossingen ook daadwerkelijk vorm te geven. Kortom, een boeiend webinar voor architecten, opdrachtgevers en uitvoerende partijen.

Aanmelden voor dit gratis webinar kan via het aanmeldformulier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.