Webinar ventilatiesysteem met wtw

Nieuws

Webinar ventilatiesysteem met wtw

Door: Petra Starink | 17-10-2017

Het ventilatiesysteem met warmterugwinning gaat door veranderende regelgeving een steeds belangrijkere rol spelen in de nieuwbouw. Veel  opdrachtgevers, bouwers en installateurs worstelen nog met ontwerp, uitvoering en onderhoud van de techniek. Deze uitdagingen staan centraal in een bouwwebinar dat technisch groothandel Rensa en ventilatiespecialist Zehnder op 31 oktober met elkaar organiseren. Aanmelden kan hier.

BENG-regelgeving

De BENG-regelgeving, zoals die nu per 2021 op stapel staat, gaat ervoor zorgen dat in de nieuwbouw woningen niet langer meer met het systeem C geventileerd zullen worden. “De techniek met natuurlijke toevoer en mechanische afvoer, scoort in de BENG-systematiek energetisch minder dan een systeem met warmteterugwinning”, legt Matthias Stukker, manager Rensa Techniek uit in het webinar.

Gevolgen voor de bouwkolom

Dit heeft voor alle partijen in de bouwkolom grote gevolgen. Aan de hand van een standaard vrijstaande woning wordt in het webinar het complete pad van berekeningen en ontwerp van de installatie uitgelegd. “We willen de partijen leren om integraal te denken, en het ventilatiesysteem onderdeel te laten zijn van een goed geïsoleerde en duurzaam verwarmde woning. Nu de nieuwbouw flink aantrekt, is dit hét moment om deze informatie tot je te nemen.”

Webinar ventilatie

Het webinar wordt gehouden op 31 oktober van 12.30-13.30 uur. Dit online seminar WTW Natuurlijk is voor iedereen gratis te volgen. Kijkers kunnen deelnemen door vragen te stellen aan sprekers en moderatoren in de studio. De opname is ook op een later tijdstip terug te kijken. Aanmelden kan hier

Ventilatiesysteem

Jerôme Corba, adviseur binnenklimaat bij Zehnder, gaat aan de hand van de bepaling van de ventilatiedebieten, de uitdagingen van de verschillende componenten in de installatie benoemen. Zo zijn er nog veel vooroordelen, en onwetendheden over de techniek, en maken installateurs op onderdelenniveau niet altijd de beste keuzes. Zo passeren de keuze voor type unit, de juiste demping, de keuzes voor kanalen en ventielen de revue. “Juist dat samenspel van componenten bepaalt of het ventilatiesysteem doet wat hij belooft, en gebruikers zorgeloos comfort biedt.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.