Webwinkel voor doe-het-zelf groendaken

Webwinkel voor doe-het-zelf groendaken

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-03-2009

Op de nieuwe webshop Groenedaken.net kunnen particulieren die een groendak willen aanleggen onder andere doe-het-zelf-pakketten bestellen. Zo’n pakket bestaat uit een beschermdoek, een drainagelaag van kunststof, een groeibodem en vetplanten. Ook meststoffen kunnen bij de winkel besteld worden.

Initiatiefnemer Henk Vlijm, directeur bij een internationale onderneming in de groendaken: “Doordat er al heel veel groendaken in de nieuwbouw van woningen en kantoorgebouwen wordt toegepast is ook de vraag bij particulieren toegenomen. Tot voor kort konden zij moeilijk aan kant -en klare materialen komen omdat de hoeveelheden vaak klein zijn.

Particulieren passen een groendak toe op een bijkeuken, garage of een carport en hierbij gaat het om hoeveelheden vaak tot 25 m2.”

Groenedaken.net zegt de eerste in Nederland te zijn die speciaal voor deze particulieren die een kleine hoeveelheid willen bestellen en een eenvoudig doe-het-zelf pakket zoeken gekomen met een internetwinkel waar men diverse standaardpakketten kan bestellen.

Sterke groei
De animo is groot, aldus Vlijm, we hebben honderden bezoekers per dag op de site. Vaak moeten mensen er nog even over nadenken omdat het natuurlijk geen kleine uitgave is maar uiteindelijk gaan de echt geïnteresseerde toch over de streep. Groenedaken.net levert nu al wekelijks door het hele land en we zien een sterke groei ondanks de crisis.

Juist nu gaat men duurzaam denken en nadenken over hoe men energie kan besparen maar ook hoe men kosten kan uitsparen in de toekomst. De dakbedekking gaat bijvoorbeeld al 2 keer langer mee door een groendak en dit scheelt natuurlijk uiteindelijk weer in de onderhoudskosten van het huis. Daarnaast zorgt een groendak ervoor dat zonne-energiepanelen 1,5 keer langer meegaan als ze tussen een groendak zijn geplaatst.

Architectuur.nl plaatste al eerder:
Groene daken populair onder architecten

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.