Wedstrijd BNA gebouw 2011 van start

Wedstrijd BNA gebouw 2011 van start

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 11-01-2011

De wedstrijd voor het BNA Gebouw van het Jaar 2011 is van start gegaan. Met deze prijs brengt de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) de kwaliteit van nieuwe Nederlandse architectuur voor het voetlicht. Juist in tijden van crisis is aandacht voor vakmanschap, opdrachtgeverschap en culturele kwaliteit van belang.

De inzending verloopt geheel online. Via de website www.bnagebouwvanhetjaar.nl kan iedere deelnemer maximaal vijf projecten inzenden. De wedstrijd staat open voor alle architecten, mits ze lid zijn van de BNA.

De inzendingen worden beoordeeld door vakjury’s, die in vijf regionale voorronden de nominaties voor de hoofdprijs bepalen. De landelijke jury bestaat dit jaar uit Frits van Dongen (de Architekten Cie.), Dorte Kristensen (atelier PRO), Ronald Schleurholts (cepezed), Christine van Gemert (BNI) en Henk Ovink (Ministerie van Infrastructuur & Milieu). Zij beslissen welk project de eervolle titel BNA Gebouw van het Jaar 2011 krijgt. De BNA prijs is in 2010 gewonnen door Koen van Velsen met revalidatiecentrum Groot Klimmendaal.

Tot en met maandag 7 februari kunnen deelnemers hun inzendingen plaatsen. De regionale genomineerden en winnaars worden in maart en april bekend gemaakt. Op 28 april wordt de winnaar van het BNA Gebouw van het Jaar 2011 onthuld tijdens de feestelijke landelijke prijsuitreiking.

BNA Gebouw van het Jaar 2011 wordt mede mogelijk gemaakt door Saint-Gobain Glass.

Groot Klimmendaal van Koen van VelsenGroot Klimmendaal van Koen van Velsen

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.